Проблемний перетин Вернадського – Палладіна

Поділитися:
ДослідженняДумкаІнноваціїІнструкціяСвіт

Нещодавно отримали від колег із Департаменту транспортної інфораструтури Київської міської державної адміністрації, запит щодо нашого бачення оптимізації вузла на перетині проспекту Академіка Палладіна, вулиці Академіка Єфремова та бульвару Академіка Вернадського у місті Києві. Вважаємо, що наша відповідь зацікавить шерше коло громади міста. Тому, публікуємо її у своєму блозі.

Дійсно, транспортний вузол на перетині проспекту Академіка Палладіна, вулиці Академіка Єфремова та бульвару Академіка Вернадського у місті Києві, відноситься до надскладних, небезпечних та систематично страждає від заторів. Причин тому багато, а враховуючи перспективну забудову навколо перетину – немає сумнівів, що без втручання інженерів, ситуація буде тільки погіршуватися.

Компанія А+С Україна безпосередньо не займалася аналізом та моделюванням цього вузла. Та й на те не було жодного запиту. Проте, на кафедрі Міського будівництва факультету Урбаністики і просторового планування Київського національного університету будівництва і архітектури, цього року під моїм та професора Миколи Миколайовича Осєтріна керівництвом, був успішно виконаний проект по обґрунтуванню влаштування перетину міських магістралей в різних рівнях на цьому вузлі. Залюбки додаємо його презентацію та пояснювальну записку. Будемо раді, якщо напрацювання наших студентів знайдуть відгук у вирішенні реальної інженерної задачі.

Презентація:

[slideshare id=119875185&doc=180606-181018100639]

Пояснювальна записка тут.

Матеріали підготували: Мирослава Лебідь, Олександр Курінний, Ясин Козинець, Анастасія Кулик.

Як можна побачити із матеріалів студентського проекту, дійсно, найвигіднішим варіантом із точки зору відношення капіталовкладень до очікуваного позитивного ефекту, є заборона лівих поворотів безпосередньо на вузлі, що розглядається, і віднесення їх на сусідні вузли.

Щодо перетину в різних рівнях, то його необхідність на цьому конкретному вузлі викликає запитання та великі сумніви. По-перше, в поточному стані вузол працює вкрай неефективно і порівняння його показників із показниками перетину в різних рівнях дійсно виглядає непогано. Іншу вже картину ми бачимо при оптимізації схеми у поточному стані. За цього випадку перетин в різних рівнях вже не виглядає настільки необхідним. Ба навіть більше: збільшення пропускної спроможності на перетині проспекту Академіка Палладіна, вулиці Академіка Єфремова та бульвару Академіка Вернадського, скоріш за все, збільшить величину транзитного трафіку вздовж рекреаційної території бульвару Академіка Вернадського, знищивши тим самим його рекреаційний потенціал, а транспортна проблема не вирішиться, а просто переміститься на наступні перетини.

Ми радимо Вам взяти до уваги надіслані нами матеріали та попередні розрахунки для більш глибокого аналізу. Для цього потрібно актуалізувати інтенсивності транспорту і пішоходів, розробити мікромодель та на її основі оптимізувати рух на вузлі за допомогою сучасної схеми організації дорожнього руху. Крім того, пропонуємо ще раз розглянути доцільність влаштування на перетині проспекту Академіка Палладіна, вулиці Академіка Єфремова та бульвару Академіка Вернадського розв’язки в різних рівнях.

Сподобалось?

Підтримати
Опубліковано: 18.10.2018
вирішення проблемДТІКМДАмоделюванняоптимізаціяперетин в різних рівняхтранспортна модель

2 комментар(і/ів):

  • Обнять Киев… или куда ведёт кривая киевского транспортного планирования? — Дмитрий Беспалов | Блог

    23.01.2019 о 17:01

    […] транспортную ситуацию в городе. Например, возможная будущая развязка на примыкании бульвара Академика Вер…: вокруг этого узла уже запланирована масштабная […]

    Відповіcти
  • Асфальт во дворе как признак того, что мы что-то делаем не так… — Дмитрий Беспалов | Блог

    23.09.2019 о 13:09

    […] Дома расположены на бульваре Академика Вернадского, в конце которого на примыкании к проспекту Палладина примеряют бестолковую развязку в разных уровнях, которая там не нужна. […]

    Відповіcти
Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ми використовуємо файли cookie для аналітики та вдосконалення нашого сайту. Ви погоджуєтеся на використання наших файлів cookie, закриваючи це вікно повідомлення або продовжуючи використовувати наш сайт. Щоб дізнатися більше, перегляньте нашу оновлену Політику конфіденційності.

Прийняти