Іван Черниш: “Про оновлення маршруток у Києві”

Поділитися:
ДослідженняДумкаІнноваціїІнструкціяСвіт


Фото: Олександр Сава

Іван Черниш ділиться інформацією: “Учора Департамент транспортної інфраструктури КМДА видав наказ про продовження строку дії договорів на обслуговування близько 10 маршрутів міста з перевізником ТОВ “Кийтранс-2005” ще на 5 років.

Серед ряду маршрутів є найбільш кричущий випадок – маршрут № 439. Конкурс на цей маршрут проходив ще в 2015 році і тоді з перевізником уклали договір на 5 років під зобов’язання поступово оновити рухомий склад протягом терміну дії договору. Втім навіть сьогодні – 10.06.2020 на маршруті продовжують курсувати автобуси Богдан А091 2003 року випуску, які не відповідають вимогам конкурсу, замість тих які мають курсувати. Фотографія зроблена під час написання цього допису.

Найцікавіше те, що навіть Юридичний відділ ДТІ висловив свої зауваження, в яких вказав про те що відомості про інвестування коштів в придбання нових автобусів частково містять дані які не можна використовувати як підтвердження, а з іншого боку протягом договору інвестування виконувалось з порушенням строків. І при цьому вказується що не має можливості дослідити чи дійсно рухомий склад оновлено!

Тобто мало того що фактично рухомий склад взагалі не оновлено, так ще й юридично перевізник не зміг вчасно оформити якісь фантомні автобуси для того щоб хоча б на папері все було в межах договору.

Втім це все не стало на заваді Департаменту не тільки не розірвати договір як такий, який не виконується, але й продовжити термін дії договору ще на 5 років.

І формально, з точки зору закону, дійсно Департамент має право, але не обов’язок перевіряти чи дотримується перевізник вимог договору. Цим правом Департамент не користується.

Тому коли ви в чергове будете сідати в стару розвалену маршрутку якій стукнуло 17 років – можете пригадати пана Валентина Осипова, який не користується правом контролю за дотриманням умов договору з одного боку, а з іншого боку продовжує термін дії договору з перевізником який де-факто не виконує умови договору ще на 5 років і таким чином не дає навіть теоретичного шансу більш сумлінним перевізникам виграти маршрут і надавати більш якісні послуги.

Сподобалось?

Підтримати
Опубліковано: 10.06.2020
громадський транспортДТІІван ЧернишКиївКМДАмаршрутки

1 комментар(і/ів):

  • КМДА допустила на маршрут перевізника з 17-річними «Богданами» попри умови конкурсу | Хмарочос

    10.06.2020 о 18:06

    […] близько низки маршрутів столиці. Про це повідомляє транспортний експер Іван Черниш у блозі команди […]

    Відповіcти
Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ми використовуємо файли cookie для аналітики та вдосконалення нашого сайту. Ви погоджуєтеся на використання наших файлів cookie, закриваючи це вікно повідомлення або продовжуючи використовувати наш сайт. Щоб дізнатися більше, перегляньте нашу оновлену Політику конфіденційності.

Прийняти