Як обмеження швидкості до 30 км/год впливає на використання велосипеда

Поділитися:
ДослідженняДумкаІнноваціїІнструкціяСвіт

 

Фото: Pixabay

Британські дослідники вивчили дані про трафік для доріг і велосипедних маршрутів у Сурреї з метою з’ясувати, які фактори впливають на бажання містян їздити на роботу на велосипеді. Для цього брали до уваги такі фактори, як швидкість транспортних засобів, частка великовантажних транспортних засобів та кількість велосипедної інфраструктури.

Загалом вчені дослідили майже 35 000 маршрутів на роботу для 172 000 пасажирів, які проживають у Сурреї на відстані від двох до п’яти кілометрів від роботи. Така відстань, яка є найбільш комфортною для поїздок на велосипеді.

Дослідження показало, що люди частіше обирали велосипед, якщо швидкість руху вздовж їхнього маршруту була нижчою 20 миль на годину (32 км/год). 

Дороги з великою інтенсивністю руху та високою швидкістю відлякують від використання велосипеда. Особливо це стосується жінок. Водночас велодоріжки сприяють підвищенню якості поїздки на велосипеді.

Пасажири менш схильні їздити на велосипеді, якщо їхній маршрут на роботу перетинає дороги з швидким і інтенсивним рухом. При цьому частка великовагових транспортних засобів на дорогах та розв’язках мало вплинула на бажання пасажирів їздити на велосипеді.

Попит на велосипеди зріс під час пандемії. Влада Суррею почала активно розвивати тимчасову велоінфраструктуру. Це призвело до різкого зростання кількості поїздок на велосипеді.

Також під час дослідження науковці вивчали, як використання велосипеда може призвести до зменшення викидів вуглецю.

Доктор Сьюзан Хьюз з Університету Суррея, одна із авторок дослідження, відмічає, що зменшення швидкості може бути непопулярним серед водіїв, але саме це заохочує людей сідати на велосипеди.

«Зміни потрібно впроваджувати стратегічно — зменшувати швидкість та заохочувати людей їздити на велосипеді. Наслідком стане зменшення викидів вуглецю. Крім того, більше поїздок на велосипеді означає, що пасажири залишаються активними. Завдяки цьому знижується ризик серцевих захворювань, депресії та передчасної смертності», — стверджує Хьюз.

Сподобалось?

Підтримати
Опубліковано: 30.12.2021
Лев Іванець
велосипедгромадський транспортстала мобільність

2 комментар(і/ів):

  • Що і як впливає на користування велосипедом у місті? (дослідження) - Хмарочос

    31.12.2021 о 16:12

    […] Британські дослідники з’ясувати, що впливає на бажання містян їздити на роботу велосипедом. Вони проаналізували швидкість автомобілів, частку великовантажних транспортних засобів та кількість велосипедної інфраструктури, йдеться в блозі «Про мобільність». […]

    Відповіcти
  • Як обмеження швидкості до 30 км/год впливає на використання велосипеда - Український соціологічний портал

    01.01.2022 о 12:01

    […] Джерело […]

    Відповіcти
Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ми використовуємо файли cookie для аналітики та вдосконалення нашого сайту. Ви погоджуєтеся на використання наших файлів cookie, закриваючи це вікно повідомлення або продовжуючи використовувати наш сайт. Щоб дізнатися більше, перегляньте нашу оновлену Політику конфіденційності.

Прийняти