Про паркування у Дніпрі

Поділитися:
ДослідженняДумкаІнноваціїІнструкціяСвіт

У продовження але тепер розгорнуто.

Знаєте, що коштує містам дуже і дуже дорого? Безкоштовне паркування! Так вважають у Сполучених Штатах і так вважають у Європі. Чому так? Бо страждає містопланування, екологія, виникають транспортні втрати, а міста стають незручними для життя.

До чого це ми?

У Дніпрі було опубліковано проєкт рішення виконкому, яким встановлюється тариф вартості послуг паркування до 20 гривень за годину. При цьому вартість паркувальних послуг залежитиме від паркувальної зони. Що більш ніж логічно.

Передбачувано, такий проєкт рішення викликав жваве обговорення серед містян, особливо серед автомобілістів. До речі, згідно наших досліджень, поїздок на авто в Дніпрі є 19% від загального обсягу переміщень. Переважна більшість містян (51%) – це користувачі громадського транспорту.

Визначена вартість послуг на паркування є науково обґрунтованою та такою, що в повній мірі відповідає нинішній транспортній ситуації у місті та нормативно-правовим актам, що регламентують процедуру розрахунку тарифу.

Ми, команда А+С Україна, розробники транспортної моделі Дніпра, приймали безпосередню участь у зонуванні паркувального простору міста та розрахунках коефіцієнтів, що враховують місце розташування майданчика для паркування. Даний коефіцієнт є одним з базових при розрахунку вартості паркувальних послуг.

Нагадаємо, що у жовтні 2020 року Кабмін прийняв зміни до Порядку формування тарифів, згідно з якими було впроваджено нові коефіцієнти для розрахунку тарифів вартості паркувальних послуг. Коефіцієнти впровадили, а порядок їх визначення Кабмін не затвердив, надавши це право органам місцевого самоврядування. Нас залучили саме до розрахунку зазначених коефіцієнтів, що направлені насамперед на одну з базових функцій паркувальної сфери – розвантаження центральної частини міста: від трафіку, заторів, затримок та перешкод.

Задля цього ми проаналізували паркувальний простір міста Дніпра. У ході аналізу використовувались і десятки годин записів з камер відеоспостережень, котрих у Дніпрі налічується 1535, і дані з транспортної моделі міста, і інформація щодо кількості правопорушень у сфері безпеки дорожнього руху та великий обсяг інших даних, які дозволили з використанням наукових підходів визначити найбільш оптимальне зонування паркувального простору міста. За результатами аналізу було розраховано згідно формул відповідні паркувальні коефіцієнти.

На підставі цього дослідження було встановлено “пікову” навантаженість на майданчиках для паркування, що в свою чергу дозволило зонувати паркувальний простір міста таким чином, щоб зменшити навантаженість на майданчики для паркування з найбільшим рівнем попиту.

У ході дослідження ми використовували досвід як українських обласних центрів, так і європейський досвід та досвід США. Наприклад, у лютому 2020 року у Львові було затверджено тариф вартості послуг на паркування в залежності від паркувальної зони від 15 до 30 грн за годину паркування. Проте, на сьогодні у жодному місті не затверджено тариф вартості паркувальних послуг відповідно до нового Порядку формування тарифів. Таким чином, Дніпро буде першим, де відповідно до нового Порядку формування тарифів буде затверджено вартість паркувальних послуг.

Ухвалення рішення про затвердження тарифів на паркувальні послуги в залежності від паркувальних зон дозволить розвантажити центральну частину міста, а також забезпечити кращу ротацію паркомісць таким чином, щоб на майданчиках для паркування завжди залишалось 5-15% вільних місць. Завдяки цьому, проблема з пошуком місця де припаркуватися має буде вирішена.

Також ухвалення зазначеного рішення призведе до зменшення кількості припаркованих транспортних засобів на узбіччях доріг у зв’язку з користуванням паркінгами, які у Дніпрі є, але поки не завжди користуються попитом.

Ми раді, що в Дніпрі до вирішення задачі залучили професіоналів в питаннях транспортного планування.

І нагадаємо ще раз усім: тариф на паркування є не інструментом наповнення бюджету, а важелем управління попитом на транспортні послуги з метою СПРАВЕДЛИВОГО використання міських ресурсів усіма містянами.

Сподобалось?

Підтримати
Опубліковано: 07.05.2021
Дніпропаркуваннятранспортна модельтранспортне моделювання

0 комментар(і/ів):

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ми використовуємо файли cookie для аналітики та вдосконалення нашого сайту. Ви погоджуєтеся на використання наших файлів cookie, закриваючи це вікно повідомлення або продовжуючи використовувати наш сайт. Щоб дізнатися більше, перегляньте нашу оновлену Політику конфіденційності.

Прийняти