Користувачі персонального легкого електротранспорту – визнання нової категорії учасників дорожнього руху

Поділитися:
ДослідженняДумкаІнноваціїІнструкціяСвіт

🛴В ході наших досліджень періодично різні учасники руху жалілись, що не знають як себе вести по відношенню до користувачів моноколес, електросамокатів та інших подібних електропристроїв, що набирають популярності.

І справді, наше законодавство не було готове до такого нововведення, тому з юридичної точки зору водії такого транспорту були «неопізнаними об’єктами» і було досить складно ідентифікувати яким правилам руху вони мають підпорядковуватись.

Але сьогодні крига зрушилась. Верховна рада прийняла в першому читанні Законопроєкт 3023 за основу– згідно з ним ці люди належать до категорії «користувачі персонального легкого електротранспорту».

Після того як він вступить в дію, ці учасники руху:

Мають право їздити по велодоріжках, в разі їх відсутності – по краю проїзної частини дороги, вулиці чи узбіччю попутно з потоком.

Зобов’язані:
🦺 Мати світловідбиваючі елементи та фару в темний час доби, в умовах недостатньої видимості та під час руху за межами населеного пункту
🔈 Якщо дозволяє конструкція транспорту – обладнати його і звуковим сигналом

Не мають:
🤳 Користуватись під час руху телефонами чи іншими засобами зв’язку, тримаючи їх в руці
💊🍷 Керувати транспортом під дією ліків що знижують увагу та швидкість реакції, а також у стані алкогольного, наркотичного чи іншого сп’яніння
👥 Перевозити пасажирів – за винятком випадків, коли це передбачено конструкцією.

Вітаємо нових учасників дорожнього руху з першим кроком до офіційного визнання!🎉

 

Сподобалось?

Підтримати
Опубліковано: 04.09.2020
гіроскутериелектросамокатизаконопроєкткористувачі персонального легкого електротранспортумікромобільністьучасники дорожнього руху

0 комментар(і/ів):

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ми використовуємо файли cookie для аналітики та вдосконалення нашого сайту. Ви погоджуєтеся на використання наших файлів cookie, закриваючи це вікно повідомлення або продовжуючи використовувати наш сайт. Щоб дізнатися більше, перегляньте нашу оновлену Політику конфіденційності.

Прийняти