Модель моніторингу міської мобільності (beta)

Поділитися:
ДослідженняДумкаІнноваціїІнструкціяСвіт

Ділимося з вами бета-версією нашого нового проекту — Моделі моніторингу міської мобільності (або просто 4М).

Ми робимо це, аби привернути увагу громадськості та міської адміністрації до проблем мобільності в Києві, а також у зручному вигляді візуалізувати наші дані.

Ми даємо можливість користувачам отримати простий інструмент для власної аналітики та досліджень. Кінцева ж мета — у майбутньому відслідковувати трафік та якість роботи транспортної мережі в режимі реального часу.

Наразі 4М — веб-карта, на якій ми розмістили дані з Моделі міської мобільності, розробленої у 2017 році. І перший набір даних — візуалізація інтенсивності руху індивідуального транспорту. Даний шар мапи відображає кількість транспортних засобів, котрі за добу проїжджають ділянками дорожньої мережі Києва та передмістя. Враховано тип та розмір рухомого складу.

Ми плануємо розширювати інформативність мапи, тому найближчим часом можна буде побачити ще такі шари:

  • Пасажирські потоки громадського транспорту;
  • Добові велосипедні інтенсивності;
  • Потреба у паркомісцях для транспортних районів;
  • Велосипедні маршрути з Велоконцепції Києва й не тільки.

Перевага такого відображення даних очевидна — з першого погляду помітні закономірності, про які кожен здогадувався, але не мав фактичного підтвердження своїх припущень:

  • Найбільше навантаження у дорожній мережі припадає на 5 діючих автомобільних мостів.
  • Дещо поступаються мостам Мала та Велика окружні дороги. Але інтенсивності на них значні — тому кільцеві дороги гарно зчитуються на карті.
  • Не менш навантаженими є й магістралі у межах міста, що виходять на траси, які сполучають передмістя з Києвом: Богатирська вулиця, Мінське шосе, Гостомельське шосе, Брест-Литовське шосе, проспект Академіка Глушкова, Дніпровське шосе, Столичне шосе, Бориспільське шосе та Броварський проспект.

А які інсайти з’явилися у вас після перегляду карти? Нам надзвичайно цікаво почути у коментарях ваші думки, а також побажання стосовно майбутнього розвитку 4М.

 

Сподобалось?

Підтримати
Опубліковано: 28.01.2020
мапа інтенсивностей

2 комментар(і/ів):

  • Андрій Бондаренко

    02.02.2020 о 14:02

    Дякую за роботу. Думаю, цікаво було би оглянути середню швидкість руху в години “пік”, це допомогло би зрозуміти де ми найбільше марнуємо час і де найбільше потрібна реконструкція дорожніх розв’язок. І бажано би переглянути кольорову гаму, відтінки зеленого все-таки нелегко розрізнити.

    Відповіcти
    • Oleksandr Shcheglov

      02.02.2020 о 20:02

      Дякуємо за ваш коментар!
      До речі, стосовно швидкостей та заторів у вечірню годину пік, то відповідне дослідження робили наші колеги з ЛУН Місто. З ним можна ознайомитися за посиланням: https://misto.lun.ua/traffic-jam

      Відповіcти
Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ми використовуємо файли cookie для аналітики та вдосконалення нашого сайту. Ви погоджуєтеся на використання наших файлів cookie, закриваючи це вікно повідомлення або продовжуючи використовувати наш сайт. Щоб дізнатися більше, перегляньте нашу оновлену Політику конфіденційності.

Прийняти