Покращення умов руху на вулично-дорожній мережі без будівництва нових доріг

Поділитися:
ДослідженняДумкаІнноваціїІнструкціяСвіт

screenshot_11.png

«Технологія забезпечує більш дешеве, швидке і краще рішення, ніж традиційна реакція на затори – пропускна спроможність повинна бути збільшена шляхом розширення або будівництва нових доріг» – каже Devrim Kara, директор PTV UK & Ireland.

Більша кількість доріг часто призводить до збільшення заторів. Саме цьому нам потрібен більш розумний підхід. В статті для Smart Highways він описує, як міста оптимізують вулично-дорожню мережу за допомогою інтелектуальних транспортних систем (ІТС) для кращого реагування на умови, що змінюються.

Використання історичних даних для створення пікових або середньодобових моделей – це тільки перший крок. Надійні прогнози потребують даних в реальному часі. «Модель постійно приймає дані в реальному часі з вуличної мережі і допомагає диспетчеру прогнозувати кращі сценарії для управління конкретним попитом. Вперше диспетчер з трафіку в диспетчерській може дійсно скористатися досвідом спеціаліста з транспортного моделювання. Не дивлячись на те, що ці дві професії чітко пов’язані, історично вони існували окремо. Спеціалісти з транспортного моделювання приймали плани вулично-дорожньої мережі і дані про неї, щоб планувати майбутні зміни. Потім диспетчери керували мережею, котру отримали. Тепер диспетчер може збільшити пропускну спроможність за рахунок використання доступної інфраструктури або інших механізмів, таких як ІТС, або навіть надання прогнозної інформації для автомобілістів безпосередньо в їх навігаційні системи або мобільні додатки.

Заповнення прогалин

Підхід, заснований на моделях, також добре підходить для заповнення даних, яких бракує, наприклад відсутність інтенсивності руху в конкретних точках, недостатня вибірка. Крім того, коли дані про певну ділянку ВДМ повністю відсутні, модель може «заповнити прогалини», прогнозуючи можливий попит на основі умов на найближчих вулицях, де доступні актуальні дані. Це важливе покращення можливості диспетчера керувати трафіком найбільш оптимальним способом.

Джерело – http://www.traffic-inside.com/2018/07/26/improving-traffic-flows-without-building-new-roads/

Читайте далі, щоб дізнатися, як місто Відень отримує вигоду від управління трафіком в реальному часі за допомогою PTV Optima, і чому динамічне управління допомагає скоротити час поїздки і шкідливі викиди: Smart Highways: Optima-ising the network

Переклад підготували – Олена Федорченко, Максим Дорош.

Сподобалось?

Підтримати
Опубліковано: 26.11.2018

Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /home/up300079/pro-mobility.org/www/wp-content/themes/promobilnist/single.php on line 96

1 комментар(і/ів):

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ми використовуємо файли cookie для аналітики та вдосконалення нашого сайту. Ви погоджуєтеся на використання наших файлів cookie, закриваючи це вікно повідомлення або продовжуючи використовувати наш сайт. Щоб дізнатися більше, перегляньте нашу оновлену Політику конфіденційності.

Прийняти