Переваги впровадження MaaS

Поділитися:
ДослідженняДумкаІнноваціїІнструкціяСвіт

Maas-logo

Мобільність як сервіс (MaaS) є правильною відповіддю на скорочення викидів та зменшення заторів, звільняючи міський простір від парковок і даючи можливість використовувати його для інших цілей. Кращих результатів можна досягти, якщо всі особисті поїздки на приватних автомобілях замінити на спільні поїздки.

Використовуючи дані і результати фокус-груп з Гельсінкі, останнє дослідження Міжнародного транспортного форуму (ITF) підтверджує основні початкові результати моделювання мобільності для столиці Португалії. У Лісабоні 9 з 10 приватних автомобілів можуть стати зайвими, якщо всі поїздки в місті будуть здійснюватися на спільних автомобілях.

Порівняння Лісабона і Гельсінкі

Переваги спільної мобільності (shared mobility) як в Лісабоні, так і в Гельсінкі є далекоглядними і ілюструють радикальне вдосконалення, яке вони можуть мати в будь-якому місті. Ось основні факти:

Якщо Лісабон замінить всі приватні автомобілі, автобуси і таксі на автопарки MaaS, то викиди CO2 можна зменшити на 62%. Факт, що майже чверть населення надає перевагу мобільності перед бажанням мати особисте авто, демонструє позитивне сприйняття MaaS серед більшості мешканців.

Якщо Гельсінкі і область введуть спільні послуги з мобільності (shared mobility services) для заміни приватних автомобілів, автобусів і таксі, викиди CО2 можуть бути зменшені на 28%, а кількість заторів на 37%, і велика частина загальної паркувальної площі може використовуватися для інших цілей.

Зменшення викидів в районі Гельсінкі нижче, ніж в Лісабоні, оскільки в столиці Фінляндії вже функціонує потужна система громадського транспорту, і, крім того, багато громадян ходять пішки або їздять на велосипеді, залишаючи менше можливостей для покращення. Оскільки середня тривалість поїздки в Гельсінкі більше ніж в Лісабоні, викиди, як правило, за поїздку для одного і того ж транспортного засобу більші.

Вам цікаво дізнатися більше? Детальна інформація про дослідження ITF за посиланням:

Сподобалось?

Підтримати
Опубліковано: 24.10.2017
mobilitymobility as a serviceмобільністьмобільність як сервіс

0 комментар(і/ів):

Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ми використовуємо файли cookie для аналітики та вдосконалення нашого сайту. Ви погоджуєтеся на використання наших файлів cookie, закриваючи це вікно повідомлення або продовжуючи використовувати наш сайт. Щоб дізнатися більше, перегляньте нашу оновлену Політику конфіденційності.

Прийняти