Офіційне роз’яснення щодо оптимізації маршрутів громадського транспорту для Маріуполя

Поділитися:
ДослідженняДумкаІнноваціїІнструкціяСвіт

Шановні маріупольці! З одного боку ми, в А+С Україна, компанії, яка розробила для Маріуполя транспортну модель на базі програмного забезпечення PTV Visum, дуже раді резонансу в соціальних мережах, викликаному чернеткою наших пропозицій по оптимізації маршрутів громадського транспорту в місті. З іншого боку, ми б хотіли коротко прояснити ряд важливих, з нашої точки зору, моментів. Всього їх буде 9.

1

Розробка транспортної моделі Маріуполя, дослідження мобільності і пасажиропотоків, навчання фахівців міської виконавчої влади, чорнові пропозиції по оптимізації маршрутів в місті, коштували міському бюджету Маріуполя рівно 0 грн., 00 коп. Послуги А+С Україна, частини A+S Consult GmbH, фінансуються за рахунок гранту МФО.

2

Не всі критики, на жаль, звернули увагу, що наші пропозиції, з якими ви можете ознайомитися тут, і відео-презентацію яких подивитися отут, відносяться до середньострокової перспективи, тобто мова йде про 3-5 річний план. Умовно, Маріуполь 2021. Завтра ніхто одним рішенням впроваджувати їх не почне!

3

Більш того, наші пропозиції – це тільки чернетка, створена нами для початку внутрішньої дискусії між містянами і виконавчою владою. Не думайте, будь ласка, що з Києва або Дрездена видніше, як повинен ходити транспорт в Маріуполі! Будь ласка, обговорюйте наші пропозиції, критикуйте і хваліть (!!!) їх, а також пропонуйте свої альтернативи. На основі всього цього повинен відбутися консенсус між владою і городянами в побудові доступної і економічно ефективної маршрутної мережі.

4

В кінці цього року, місто отримає в своє розпорядження транспортну модель. Ось слайди презентації з цікавою інформацією. Тепер ваші пропозиції щодо зміни або впровадження тих чи інших маршрутів зможуть глибоко аналізуватися. Як це може виглядати дивіться на відео.

5

Наші чорнові пропозиції зроблені на основі репрезентативного опитування мобільності містян (більше 4500 осіб), тижневих автоматизованих, без можливості втручання людського фактора, вимірів пасажиропотоків на всіх маріупольських маршрутах громадського транспорту, з урахуванням наступних принципів:

  • пасажир громадського транспорту повинен мати можливість дістатися з одного району міста в інший не більше ніж з однією пересадкою;
  • має бути зведено до мінімуму невиправдане дублювання маршрутів електротранспорту автобусними маршрутами, а також взаємне дублювання автобусних маршрутів;
  • на основних напрямках пасажиропотоків мешканці міста повинні мати альтернативні варіанти шляху пересування по відношенню до соціально значущих маршрутах електротранспорту;
  • траси маршрутів слід наближати до найкоротшого шляху між районами міста, які вони з’єднують;
  • провізні можливості громадського транспорту повинні бути наближені до існуючих пасажиропотоків;
    кількість рухомого складу на маршрутах має забезпечувати його ефективне використання.

6

Наші чорнові пропозиції не погіршують транспортну доступність, а навпаки – підвищують її за рахунок рознесення маршрутів по інших вулицях. В такому випадку, зупинки ваших маршрутів будуть ближче до ваших осель та робочих місць! Ви зможете менше ходити пішки!

7

Будь ласка, ще раз розгляньте запропоновані нами чорнові варіанти схем маршрутів на цих слайдах. Сплануйте свій новий маршрут. Критику або похвалу просимо надсилати на email mariupol@apluss.ua. Візьміть до уваги, що усунення дублювання комунальних маршрутів, приватними, дозволить підвищити рентабельність перших, що знизить навантаження на міський бюджет і підвищить якість сервісу.

8

Ми в А+С Україна готові витратити інвестувати свої вихідні, приїхати до вас на 2-ий воркшоп по оптимізації мережі, в разі, якщо будуть всі бажаючі зрозуміти, що відбувається і взяти участь в плануванні. Критерій кількості – це відсутність необхідності приїжджати нам 3-ий раз з тієї ж причини. Попередньо, це може бути або субота 20, або 27 жовтня. Свої заявки на участь можете залишати в цій анкеті.

9

У нас в А+С Україна немає конфлікту інтересів, пов’язаного з вашої маршрутною мережею. Ми щиро захоплені вашим містом і хочемо допомогти вам довести всім, що ви гідні кращого. Звичайно, всім хотілося б більше маршрутів, бажано, від порогів до порогів, але, на жаль, висока взаємна дублювання породжує економічну неефективність і, як наслідок, убогий стан. Це замкнуте коло, який потрібно розірвати!

І останнє, але не менш важливе. Якщо зараз ви їздите на приватному маршруті, який ми запропонували закрити, але у вас був, є або буде комунальний маршрут, яким, проте, ви не користуєтеся зараз через його нерегулярность, довгі інтервали, поганий рухомий склад або велику кількість пільговиків, то хочемо вас заспокоїти: поки основний комунальний маршрут не стане гарантованим, за розкладом, з прийнятним інтервалом, з гідним і комфортним рухомим складом, з мінімумом пільговиків в «піки» – ніхто ваш приватний маршрут не закриє! Якщо це все ж станеться, дайте нам знати. Особистий телефон і email директора А+С Україна Дмитра Беспалова ви знайдете тут.

Сподобалось?

Підтримати
Опубліковано: 10.10.2018
громадський транспортМаріупольофіційна заяватранспортна модель

1 комментар(і/ів):

  • Звіт про результати 2-го воркшопу з оптимізації маршрутів громадського транспорту в Маріуполі – Про мобільність | Блог команди A+S в Украї

    23.10.2018 о 13:10

    […] ознайомившись з нашими чорновими пропозиціями, як нам здалося, злякалися можливого скасування їх звичних маршруток. […]

    Відповіcти
Залишити коментар

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *

Ми використовуємо файли cookie для аналітики та вдосконалення нашого сайту. Ви погоджуєтеся на використання наших файлів cookie, закриваючи це вікно повідомлення або продовжуючи використовувати наш сайт. Щоб дізнатися більше, перегляньте нашу оновлену Політику конфіденційності.

Прийняти